Isteni Ige Társasága - Societas Verbi Divini
  • Telefon:+36 94 562 208
  • E-mail: contact@verbita.hu

Vasvári plébánia fiataljai Krakkóban

calendar_today 2016. 08. 16. 14:37

2016. július 27-én, szerdán este 8 órakor indultunk útnak Budapestről Lengyelországba, az Ifjúsági Világtalálkozóra. Csoportunkat 3 verbita atya, 1 misszós nővér, illetve fogadalmas és kispap testvérek kísérték.

Korán reggel (július 28-án) érkeztünk meg Częstochowába, ahol 10 órakor meghallgattuk Ferenc pápa miséjét, majd szabad program keretében felfedeztük a környéket. Számomra a nap fénypontja az volt, amikor együtt énekeltünk és táncoltunk Verbita testvéreinkkel. Sokan megálltak, hogy hallgassanak bennünket, lengyel testvéreink közül pedig többen is ezt mondták: „Lengyel - magyar két jó barát, együtt harcol és issza borát.” Számomra ez azt bizonyította, hogy valóban nagyon szeretnek bennünket.

Pénteken ellátogattunk Kalwaria Zebrzydowskába, ahol meghallgattunk egy magyar nyelvű misét és megtekintettük a gyönyörű templomot, majd ellátogattunk Wadowicébe, II. János Pál pápa szülővárosába, ahol megnézhettük azt a templomot, ahová a Szentatya fiatal korában misére szokott járni, majd ehettünk abból a krémesből, amelyet ő is nagyon szívesen fogyasztott. Ezután visszaindultunk Częstochowába, ahol este 9 órakor (hasonlóan előtte nap is) elmentünk az úgynevezett Apelre, ami a lengyelek nemzeti imája.

Szombaton utunk a fő cél felé, Krakkóba vezetett, ahol szintén meghallgattunk egy magyar nyelvű misét, majd kicsit körbenéztünk, végül pedig elindultunk a virrasztás helyszínére. Kb. 8-10 kilométert gyalogoltunk, mire elértük célunkat. Útközben a hangulatot biztosították a különböző nemzetek, akik jó kedvvel énekeltek saját anyanyelvükön. Az este sem telt másképp, énekeltünk, táncoltunk, majd másnap 10 órakor meghallgattuk a Szentatya miséjét.

Zarándoklatunk egyik különlegessége az volt, hogy magyarként utaztunk, de a verbita atyák, nővérek, testvérek a világ minden tájáról (India, Indonézia, Kongó, Fülöp-szigetek, Lengyelország, Brazília) érkezett emberek, így nagy örömet okozott nekik, amikor honfitársaikkal találkozhattak. Örömük az én szívemet is melengette.

Összességében ez egy jó alkalom volt arra, hogy a világ minden tájáról érkezett vallásos fiatalokkal találkozhassunk, ismerkedhessünk velük és együtt dicsérhessük az Urat.

Nagy Angyalka - Vasvár

További hírek

145 éve történt...

145 éve történt...

2020. 09. 11. 00:40

1875 szeptember 8-án egy tüzes lelkületű és bátor víziókkal tele misszionárius megálmodta és elképzelte a Missziós munkát itt Európában és az egész világon.

Világmisszió Országos Ünnepe

Világmisszió Országos Ünnepe

2020. 08. 24. 22:53

Kedves Testvérek! A jelen kialakult helyzetre való tekintettel, a 2020-as októberi Országos Missziós Ünnep ELMARAD! Imádkozzunk egymásért! Találkozunk 2021 októberében!

Pályázat

Pályázat

2020. 08. 13. 10:51

EGYH-ESZK-17-0017, Egyházi személyek eszközellátásnak támogatása ?Egy darab gépkocsi beszerzése? az Isteni Ige Társasága részére ?Az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásából megvalósult Skoda Rapid Személygépkocsi beruházása (2017. január 1 és 2018. május 31 közötti időszakban), ezzel is segítve tartományunk missziós munkáját.