Isteni Ige Társasága - Societas Verbi Divini

Új elnök az FSzK élén

calendar_today 2018. 03. 23. 12:20

A Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciájának (FSzK) rendes tagjai 2018. március 20-án új elnököt, és ugyanekkor elnökségi tagokat is választottak Érden, az FSzK kétnapos ülésének első délutánján.

Az új elnök Dobszay Benedek OFM (A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány tartományfőnöke) lett. Ez ideig Labancz Zsolt töltötte be az elnöki tisztet, akinek a tagok megköszönték eddigi munkáját. A választott elnökségi tagok:

Balogh Piusz O.Praem., Burbela Gergely SVD, Ábrahám Béla SDB, Labancz Zsolt SchP, Vízi Elemér SJ

Kérjük a Szentlelket, hogy adjon az elnökségnek bölcsességet, és segítse a tagokat abban a szolgálatban, amely a szerzetesség elmélyülését, erősödését szolgálja!

(Dobszay Benedek 1975-ben, Budapesten született családjának hetedik gyermekeként. Középiskolai tanulmányait a Szentendrei Ferences Gimnáziumban végezte. 1995-ben lépett be a rendbe és kezdte meg teológiai tanulmányait. 1999-től a Szegedi Tudományegyetem biológia szakán és a Szegedi Hittudományi Főiskolán tanult. 2003 januárjától 13 hónapot a stockholmi egyetem biofizikai tanszékén dolgozott. 2004-ben hazatérve diplomát szerzett a szegedi egyetem biológus szakán, majd szeptemberben szerzetesi örökfogadalmat tett. 2005-ben nyolc hónapig ismét Stockholmban végzett kutató munkát. Hazatérve, 2006-ban pappá szentelték, majd rendtartomány titkár, hivatásgondozó, a Szent Angéla Iskola lelkésze és biológia tanára lett. 2010-ben biológusként PhD fokozatot szerzett. 2014 óta a ferences rend provinciálisa. - ferencesek.hu)

Forrás:
szerzetesek.hu