Isteni Ige Társasága - Societas Verbi Divini

Találkozás, Ünneplés, Fogadalomújítás, Búcsúzás- Budatétény

calendar_today 2022. 01. 11.

Az év második hetében az Isteni Ige Társasága magyar rendtartományának tagjai – huszonketten – összejöttek Kőszegről és az ország különböző plébániáiról Budatétényben egy testvéri találkozásra.

A találkozó fő vezetője a tartományfőnök, Tete Remis atya volt, aki hangsúlyozta már az együttlét elején, hogy „Jó nekünk itt együtt lenni”. A két napot koordinálta Benvin atya, aki nagyon szépen vezette a megbeszéléseket.

A második nap végén Janssen Szent Arnold atyánk ünnepéhez kapcsolódva, megérkezett Michael August Blume budapesti nuncius atya, aki szintén rendtestvérünk. Az ünnepi szentmisét celebrálva, melyen két új angolai rendtestvér Bastos és Kalumbo megújították szerzetesi, misszionáriusi fogadalmaikat, az érsek atya hangsúlyozta, hogy ez a cselekedet bátorságot és ösztönzést jelent mai világunkban, egyben megerősítést azok számára, akik már évek, évtizedek óta fogadalmakban élnek. A homíliában kiemelte Arnold atya mélységes imaéletét és bátorságát, valami új elkezdésében, amire neki a Jó Isten adott talentumot és jól tudta kamatoztatni. Ezt az örökséget kell követni és ezen az úton kell járni.

A szentmise után a közös vacsora elején Remis atya hálát adott Istennek Michael atya jelenlétéért, itt Magyarországon, aki az elmúlt három évben sokat tett a verbiták még ismertebbé tételéért, egyházi, társadalmi és szociális szinten is. Kis ajándék átadása közben, és egy szép torta mellett, köszöntötte negyvenkilenc éves papi szolgálatában és azért is, mert az érsek atya nunciusi szolgálata hetvenöt éves kora betöltésével lejárt. Bár Blume atya visszatér Amerikába, a magyar tartomány szívébe zárja, és mindig szeretettel visszavárja őt.

A vacsora vége felé kötetlen, testvéri együttlét mellett a kispapok különböző nyelven énekeltek, gitároztak, ezzel is hozzájárultak az ünnep méltóságához. Imádkozzunk Bastos és Kalumbo testvérekért, akik megújították fogadalmaikat!

Szabó Alex SVD