Isteni Ige Társasága - Societas Verbi Divini
  • Telefon:+36 94 562 208
  • E-mail:verbita@verbita.hu

Szent II. János Pál pápa Általános Iskola Körömben, a verbiták által vezetett plébánián

calendar_today 2017. 09. 17. 17:31

Kuklai Antal atya, a Körömi plébános kezdeményezésére, meghívására, az Isteni Ige Társasága elkezdte működését az Egri Egyházmegyében, a Köröm – Girincs Plébánián, ahol 2012 óta teljesen átvettük a körömi plébániát. Jelenleg, Juhos Ferenc plébános atya és Chavvakula Lourduraju káplán atya, mint a Társaságunk JPIC koordinátora egyben, dolgoznak ott.

A falu lakossága hűsége megmutatkozott, amikor kommunizmus idejében nem engedték levenni a keresztet az iskoláról. Antal atya sok éves munkájának gyümölcse és a polgármester úr és mások buzgó fáradozásának eredménye, hogy Körömben katolikus intézmény lett.

A jó együttműködés az Egri egyházmegye és a verbiták között adta alapot arra is, hogy ez a terv legyen megvalósítható. Az Egri Egyházmegye lett az új fenntartó és Társaságunk biztosít a lelki vezetést az iskolában.

2017. szeptember 2-án, Ternyák Csaba érsek atya ünnepi szentmise után megáldotta az általános iskolát, amely régen IV. Béla iskola volt és mostantól Szent II. János Pál pápa névén van. Az iskolába jár körülbelül kétszáz roma származású gyerek.

A szentmisében mondott szentbeszédjében az érsek atya hangsúlyozta, hogy az életünkben a jó és a rossz között fontos megkülönböztetni, látni mi a helyes és mi nem, ahogyan meg szoktunk különböztetni a „bolond” gombát a jó gombától.

Ennek az iskolának alapozva a keresztény értékrendekre, ez az elsődleges feladata, jól nevelni a gyerekeket keresztény a szellemiségben.

Burbela Gergely svd

További hírek

Ferenc pápa üzenete a missziók világnapjára

Ferenc pápa üzenete a missziók világnapjára

2021. 10. 17.

„Nem hallgathatunk arról, amit láttunk és hallottunk” (ApCsel 4,20)

Legyünk a világ világossága és a föld sója – Missziós ünnep Szent József évében

Legyünk a világ világossága és a föld sója – Missziós ünnep Szent József évében

2021. 10. 10.

A missziós vasárnapra – amit idén október 17-én tart az Egyház – készülve rendezték meg a Világmisszió Országos Ünnepét a verbiták budapest-budatétényi rendházának és missziósházának közös udvarán október 9-én, szombaton.

Általános Vizitáció a Verbitáknál

Általános Vizitáció a Verbitáknál

2021. 10. 01.

2021. szeptember 15 és 30 között, P. Peter Dusicka SVD Generális Vizitációt tartott a magyar rendtartományban.