Isteni Ige Társasága - Societas Verbi Divini

Online Kápolna - Steyl - Hollandia

calendar_today 2022. 01. 15.


A Janssen Szent Arnold online kápolna létrehozásának immáron tizenegyedik évét ünnepeljük. 2011. januárjában indult el. Nagyon jó volt a hírneve és gyakran látogatott hely lett mindenki számára, akik el szerettek volna zarándokolni ilyen módon is Szent Arnold sírjához, hogy az ő közbenjárására Istentől segítséget és kegyelmet kérjenek.
Ebben az időben, amikor a koronavírus miatt korlátozottak az utazási lehetőségek, így ez az online kápolna lehet egy olyan hely, ahova ezzel a virtuális zarándoklattal megtisztelhetjük szentünket és imádkozhatunk hozzá, önmagunkért, szeretteinkért, az Egyház szükségleteiért és a világért.


Mit lehet a kápolnában csinálni?


• Gyertyát gyújtani egy személyért, akiért imádkozni szeretnék.
• Beírni az imaszándékot a könyvbe. A ház közössége, imáiba foglalja ezeket a szándékokat. Szerdán este ezt a könyvet odaviszik az Oltárra a szentmise alatt. Nem csak kérő, hanem hálaimákat is fel lehet ajánlani.
• Információt lehet szerezni Sz. Arnold kriptája, illetve szarkofágja művészi alkotásáról és az ő lelkiségéről.
• El lehet olvasni Sz. Arnold és Freinademetz Szent József rövid életrajzát.
• Meglehet nézni a Szent Mihály Arkangyal Missziósház hivatalos oldalát (honlapját).


Ez idáig 720 00 gyertyát gyújtottak meg, (ami naponta kb. 200 gyertyát jelent és a könyvbe, ahova a szándékokat beírják, legalább 23 000 kérés és imádság van beírva.)
Az információk az oldalon a következő nyelveken olvashatók: angol, spanyol, német, holland és lengyel. De az egész oldalon nagyon egyszerű eligazodni, orientálódni, tehát azoknak sem bonyolult, akik a fent említett nyelveket nem beszélik.
Miért ne használnánk ki ezt a lehetőséget és kapcsolódhatnánk azok közé, aki kifejezték szeretetüket a hozzátartozóik iránt, gyertyát gyújtva, vagy imaszándékot kérve és így ebben a kápolnában találtak vigaszt és erőt?


Link az online kápolnára: https://onlinekapelle.de


A szöveget feldolgozta: P. Peter Dušička SVD, Február 2021
Magyarra fordította: P. Juhos Ferenc SVD, Január 2022