Isteni Ige Társasága - Societas Verbi Divini
  • Telefon:+36 94 562 208
  • E-mail:verbita@verbita.hu

Missziós napok Vasváron

calendar_today 2016. 09. 16. 15:44

2016. április 7. és 10. között a vasvári plébánián missziós hétvégét tartottunk. A budapesti és a kőszegi atyákkal, testvérekkel és nővérekkel csütörtökön délután érkeztünk Vasvárra, ahol szeretettel fogadtak bennünket, a plébános atya Ghie Marselinus és a káplán atya Fernandes Loyd. Ezeknek a napoknak a mottója volt: „Irgalmasok, mint az Atya”.

Nagyon sokszínű, változatos programot adtunk minden korosztálynak, az óvodásoktól kezdve, az iskolásokon át, a különböző plébániai csoportokon keresztül egészen az idősek otthonában lévő testvéreinknek. Ezeknek a napoknak egyik különlegessége, hogy családoknál voltunk elszállásolva, ahol nagy szeretettel befogadtak bennünket, mintha otthon lettünk volna. Nagyon hálásak vagyunk nekik.

Köszönjük mindenkinek, aki segített bármilyen módon, hogy ebben az időben minél több emberhez eljuthassunk, meg tudjuk szólítani őket.

A missziós napok záró szentmiséjén, melyet a Provinciális atya vezetett, egyrészt a Rendkívüli Irgalmasság évéhez kapcsolódóan, meg lett áldva az Irgalmasság Képe, amit a Plébánia kapott ajándékba. Másrészt, felkerült a missziós keresztre a 2016-os évszám, hogy emlékeztessen bennünket a kapott kegyelmekre.

Sz. A.

További hírek

Legyünk a világ világossága és a föld sója – Missziós ünnep Szent József évében

Legyünk a világ világossága és a föld sója – Missziós ünnep Szent József évében

2021. 10. 10.

A missziós vasárnapra – amit idén október 17-én tart az Egyház – készülve rendezték meg a Világmisszió Országos Ünnepét a verbiták budapest-budatétényi rendházának és missziósházának közös udvarán október 9-én, szombaton.

Általános Vizitáció a Verbitáknál

Általános Vizitáció a Verbitáknál

2021. 10. 01.

2021. szeptember 15 és 30 között, P. Peter Dusicka SVD Generális Vizitációt tartott a magyar rendtartományban.

Ima és hűség, mint megtartó erő

Ima és hűség, mint megtartó erő

2021. 09. 13.

Nekünk Verbitáknak, a szeptember 8-i dátum, mindig kettős ünnep, hiszen ezen a napon, az mellet, hogy megünnepeljük a Boldogságos Szűz Mária születésnapját, az Isteni Ige Társasága születésnapját is ünnepeljük. Az ünnepet még felemelkedőbb, ha ezen a napon valamelyik rendtársunk fogadalmakat újít, örökfogadalmakat tesz, vagy esetleg valakinek éppen jubileumi évfordulója van.