Isteni Ige Társasága - Societas Verbi Divini
  • Telefon:+36 94 562 208
  • E-mail:verbita@verbita.hu

Krisztus szeretete sürgeti a verbita családot

calendar_today 2018. 09. 04. 15:53

Augusztus 27. és 29. között Kőszegen találkozott a magyarországi verbita család. A ünneplés keretében a jelenlévők részt vehettek a lelki programokban és örömet lelhettek az együttlétben.

A verbita család, azaz az Isteni Ige Társasága, a Szentlélek Szolgálói Missziós Nővérek és a rendek laikus munkatársai minden évben találkoznak, hogy a szolgálatban való közösséget ünnepelve megerősödjenek a verbita lelkiségben és megerősítsék kapcsolataikat.

A találkozó szentségimádással kezdődött, amely alatt felidéztük szentjeink és boldogjaink gondolatait. Este Burbela Gergely SVD tartományfőnök, beszámolt a 18. általános káptalanon szerzett élményeiről.

A második napon zarándoklatot tettünk Rábakethelyre, ahol az idén boldoggá avatott Brenner János szolgált és vértanúságot szenvedett. A templomtól az öröm útján haladva indultunk a gyilkosság színhelye felé. A Jó Pásztor-kápolnában meghallgattuk a boldog életének történetét öccse, Brenner József előadásában. Ezután szentmisén vettünk részt, amelyet Brenner József a mutatott be a szombathelyi helynök, Császár István és a jelenlevő verbita atyák koncelebrálásával. A zarándoklat végén ellátogattunk ahhoz az emlékkereszthez is, amit ott állítottak, ahol megtalálták Brenner János holttestét. Útban hazafelé a kőszegi temetőben meglátogattuk a verbiták sírjait.

A családi ünnep utolsó napján a közösségépítés felé fordultunk. A záró szentmisén Chavvakula Lourduraju SVD prédikációjában hangsúlyozta, hogy a közösségben térjünk vissza a szeretethez, hogy Krisztust lássuk egymásban, és tanulságot tegyünk Istenről. A tanulságtétel nem más, mint a béke megtalálása Istenben, és ennek továbbadása a közösségünkben.

Délelőtti program folyamán a missziós tapasztalatszerzésen Magyarországon levő brazil kispap, Marco Antonio de Miranda SVD beszámolt az elmúl két és fél évben, itt szerzett élményeiről. Ezután közösségépítő játékok következtek, melyeket mi, missziós nővérek állítottunk össze.

Ebéd után lelkileg feltöltődve és kapcsolatainkban megújulva indultunk haza, hogy ott, ahol szolgálunk, közösen építsünk missziót, amire „Krisztus szeretete sürget minket”.

Klewek Anna SSpS

További hírek

Legyünk a világ világossága és a föld sója – Missziós ünnep Szent József évében

Legyünk a világ világossága és a föld sója – Missziós ünnep Szent József évében

2021. 10. 10.

A missziós vasárnapra – amit idén október 17-én tart az Egyház – készülve rendezték meg a Világmisszió Országos Ünnepét a verbiták budapest-budatétényi rendházának és missziósházának közös udvarán október 9-én, szombaton.

Általános Vizitáció a Verbitáknál

Általános Vizitáció a Verbitáknál

2021. 10. 01.

2021. szeptember 15 és 30 között, P. Peter Dusicka SVD Generális Vizitációt tartott a magyar rendtartományban.

Ima és hűség, mint megtartó erő

Ima és hűség, mint megtartó erő

2021. 09. 13.

Nekünk Verbitáknak, a szeptember 8-i dátum, mindig kettős ünnep, hiszen ezen a napon, az mellet, hogy megünnepeljük a Boldogságos Szűz Mária születésnapját, az Isteni Ige Társasága születésnapját is ünnepeljük. Az ünnepet még felemelkedőbb, ha ezen a napon valamelyik rendtársunk fogadalmakat újít, örökfogadalmakat tesz, vagy esetleg valakinek éppen jubileumi évfordulója van.