Isteni Ige Társasága - Societas Verbi Divini

Krakkó után

calendar_today 2016. 08. 16. 14:33

Nagyon nehéz kiválasztani, hogy mi volt az idei Ifjúsági Világtalálkozó legfelemelőbb pillanata, ugyanis az egész nagyon szép és meghitt volt, ezért nem is a programokról írok, hanem arról az egy-egy pillanatról, amik a legmeghatóbbak voltak számomra. Először is a lengyel vendégszeretet, ami nagy hatással volt rám, ugyanis olyan nagy szeretettel voltak felénk, mindig mosolyogva, integetve köszöntöttek minket, pacsiztak velünk, a nővérek nagyon finom ételei a szálláson. Látszott rajtuk mennyire örülnek nekünk magyaroknak. Sokan azt hitték, hogy olaszok vagyunk a zászlónk miatt, kivéve a lengyeleket, ők magyarul mondták, hogy Magyarország! Az Isteni Irgalmasság Bazilikájában észrevettük, hogy a tabernákulum egy földgömb, micsoda szimbólum, hogy a Föld közepében van elrejtve Krisztus Teste, a Világ közepe, gyönyörű szép volt. Fantasztikus volt, hogy több millió fiatal összegyűlt a virrasztáson csakis Jézus Krisztus miatt és együtt imádtuk őt a világ minden tájáról. Hiszen Ő mondta „Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük”(Mt. 18, 20). Nos, mi több mint 2,5 millióan gyűltünk össze az Ő nevében és bizony ott volt közöttünk, éreztük mindannyian a jelenlétét. Számomra ezek a pillanatok voltak az idei IVT legszebb pillanatai, de az egész találkozó nagy élmény volt mindannyiunk számára, amit életünk végéig a szívünkbe fogunk hordozni.

Haszán Attila - Budapest

Nagyon meghatódtam, Częstochowában, hogy a családok együtt jöttek. Apa, anya, gyerekek. A kicsi gyermekek is szívből imádkoztak. Ez az az imádság ereje Lengyelországnak. Apelt imádkozva teljes békét nyugalmat adott a szívemnek Szűzanya. Bizonyosságot nyertem hogy minden kérésem meghallgatásra lelt és továbbra is vezeti anyai szívemet kéréseimet segiti. Megható érzés hogy a Szűzanya együtt szolgál velem mint feleség, édesanya és lelki anya.

Kalwaria Zebrzydowskában úgy éreztem magam, egyet lépek és Jeruzsálemben vagyok. Megrenditő volt a szentmise alatt a szárnyas oltár nagysága. Krakkóban elbűvölt az Irgalmasság képének lelket finoman átszővő kegyelme. De a Fausztina Nővér kápolnájában belépve az Ő csont erekjéét megcsókolva, annyira sírva fakadtam a meghatódságtól, alig bírtam abbahagyni. A záró szentmisén a nemzetek sokaságával közösen megélt hit, hogy Róma - a Pápa- el jött hozzánk a maga közvetlenségével szeretetével. A Pápa tényleg szeret bennünket és fontosak vagyunk Neki. Végül, de nem utólsó sorban szeretnék Verbitáknak köszönetet mondani a Találkozó megszervezéséért lelki vezetésért, rengeted énekért az egymásra figyelésért, Köszönöm szépen, hogy mindenkivel ismerkedtetek. Nem felszínesen hanem komolyan érdeklődtetek felőlünk. Hálás vagyok a jó Istennek mert megválaszolta imáimat.

Kajtárné Tiborcz Mária - Pincehely

Dicsértessék a Jézus Krisztus! Nagyon jól éreztem magam és örülök a lehetőségnek, hogy ilyen elfogadó, vidám közösségben ünnepelhettem a születésnapomat. Másodlagosan pedig ismét bővült a látóköröm: új kultúrát, embereket ismerhettem meg, új dolgokat élhettem meg és rájöttem mennyi szerethető, szerető ember vesz körül. Számomra ez az út nemcsak egy út volt, hanem maga a megállás a nagy tömegben. Köszönöm Önöknek!

Gergely Boglárka - Pincehely

Amikor megtudtam, hogy Lengyelország ad otthont a 2016-os Ifjúsági Világtalálkozónak, úgy éreztem, hogy nekem ott kell lennem. Korábban soha nem volt lehetőségem, hogy ilyen nagyszabású rendezvényen részt vehessek,ezért voltam nagyon csalódott, amikor nem sikerült regisztrálni. És lám-lám, amikor már teljesen belenyugodtam, hogy én a korom miatt nem mehetek, mégis csoda történt, amit elhinni is alig mertem! Ott lehetek a találkozón, Krakkóban! Nagyon köszönöm Nektek a lehetőséget, nincsenek rá szavak, hogy mennyire boldog vagyok, hogy ezt a zarándoklatot megélhettem. Örülök, hogy megismerhettem a Verbita Rend budapesti tagjait. Mindannyian nagyon csodálatra méltó emberek vagytok. Nagyon sok jót tesztek, türelemmel. mosolygósan, a legnagyobb természetességgel. Le a kalappal előttetek! Én a szívemben és a lelkemben hordozom ezeket az élményeket, amíg élek. Rengeteg kedves, udvarias, kiegyensúlyozott ember vett körül, elfelejthettem néhány napra a gondokat és csak a jó Istennek szentelhettem minden gondolatom. Sokszor szökött könny a szemembe, mert az jutott eszembe, hogy ha a világon minden ember ilyen mosolygós és segítőkész lenne, mint a mi csapatunk volt, akkor mennyivel jobb lehetne az életünk. Remélem, ezek a fiatalok sok év múlva is meg tudják őrizni a nyitottságukat Isten és az embertársaik felé. KÖSZÖNÖM ezeket a boldog és szép napokat! Nélkületek nem lehettem volna ott. Hálaimáimban mindig ott lesztek!

Sölleiné Pőcz Mariann – Pincehely

Dicsértessék a Jézus Krisztus! Először is köszönetet szeretnék mondani ezért a fantasztikus zarándoklatért, mert a megszervezése nem kis feladat. Másodsorban pedig köszönök szépen minden szép illetve megható élményt, emléket. Gyönyörű szép országban voltunk,rengeteg látnivalóval, belekóstoltunk egy új kultúrába. Częstochowa pedig gyönyörű szép város. A magyar szentmise pedig csodálatosan szép volt. A buszon való társaságról meg a zenélésről nem is beszélve. A sok ének és tánc fergeteges volt ami a jó hangulatot is magával vonzotta.

Még egyszer köszönök szépen. Remélem találkozunk Panamában 2019-ben.

Budai Bernadett – Pincehely

Szeretném nagyon megköszönni ezt a pár napot Lengyelországban. Hatalmas élmény volt részt venni a Világtalálkozón, látni, hogy ennyi ember és nemzet képviseltette magát az eseményen. Úgy gondolom, hogy mindenki, aki részt vett ezen az utazáson, olyan élményekkel gazdagodott, amit soha nem felejt el. A közös éneklések, játékok, beszélgetések, kirándulások és szentmisék alkalmával lehetőségünk adódott Istent, egymást és Lengyelországot is jobban megismerni. Szerintem sokunknak egy álma vált valóra azzal, hogy kijutott az IVT-re és ha nem is személyesen, de láthatta a Pápát.

Máté Anna – Simontornya