Isteni Ige Társasága - Societas Verbi Divini
  • Telefon:+36 94 562 208
  • E-mail:verbita@verbita.hu

Irgalmas Jézus Kápolna megszentelése

calendar_today 2018. 11. 07. 15:56

2018. november 5-én, a Szent Imre Missziósház névadó szentjének fő ünnepén, ami egyben Arnold atyánk születésnapja is, kis közösségünkben gyűltünk össze heten a házlakók és Gudricza István művész úr, a második emeleti kis kápolnánkban. Több hónapos munka után sikerült felújítani, megköszönve a gondnok atyának, alkalmazottainknak és mindazoknak, akik bármilyen módon hozzájárultak, hogy el tudjon készülni a ház búcsújának a napjára.

Tóth Zoltán atya, mint a ház admonitora vezette az ünnepélyes esti imát, melynek keretében megáldotta a művész úr által készített tabernákulumot, megköszönve neki ezt a szép munkát. Majd elhelyezte benne az Oltáriszentséget. A liturgia közben, röviden visszaemlékezett a kezdeti időkre, mikor több mint húsz évvel ezelőtt kezdte a jelölt időszakot.

A titulusának az Irgalmas Jézust választottuk, mivel közel áll missziós lelkiségünkhöz és kaptunk egy nagy képet is ajándékba az lengyel Missziós Titkárságon keresztül, amit ide helyeztünk el. Továbbra is hálásak vagyunk az alkotónak.

Imádkozzunk új hivatásokért itthon Magyarországon, hogy újra meg tudják tölteni ezt a kis kápolnát, a jelöltek és novíciusok. Addig is, mint lelkigyakorlatos ház a sok-sok csoportnak, családoknak és egyéni vendégeknek nyújtson lelki, szellemi és testi feltöltődést az itt eltöltött idő.

További hírek

Online Kápolna - Steyl - Hollandia

Online Kápolna - Steyl - Hollandia

2022. 01. 15.

A Janssen Szent Arnold online kápolna létrehozásának immáron tizenegyedik évét ünnepeljük. 2011. januárjában indult el.

Janssen Szent Arnold ünnepe a Bicskei Plébánián

Janssen Szent Arnold ünnepe a Bicskei Plébánián

2022. 01. 15.

„Az örömhír hirdetése az első és legfőbb cselekedete a felebaráti szeretetnek…” Janssen Szent Arnold

Találkozás, Ünneplés, Fogadalomújítás, Búcsúzás- Budatétény

Találkozás, Ünneplés, Fogadalomújítás, Búcsúzás- Budatétény

2022. 01. 11.

Az év második hetében az Isteni Ige Társasága magyar rendtartományának tagjai – huszonketten – összejöttek Kőszegről és az ország különböző plébániáiról Budatétényben egy testvéri találkozásra.