Isteni Ige Társasága - Societas Verbi Divini

Ideiglenes fogadalmak megújítása a verbitáknál 2022

calendar_today 2022. 09. 08.

Ideiglenes fogadalmak megújítása a verbitáknál

147 éve volt egy víziója egy bátor embernek, akinek a sírján a mai napig ez a három szó szerepel: „Pater, Dux, Fundator”: Atya, Vezér, Alapító.
A mai napon hálát adunk a Jó Istennek, elsősorban hogy a Szűz Anyának születése napján megajándékozott bennünket, az Isten Anyával, aki elhozta nekünk a Megváltót.

Másodszor, hálát adunk az Isteni Ige Társaságának születéséért, hogy immár lassan 150 éve szolgál szerte az egész világon több mint hetvenkilenc országban, atyák, testvérek, nővérek és laikus segítők, missziós barátok segítik építeni az Isten Országát.
Harmadszor hálát adunk az ifjúságért, hogy ilyen távlatokban is, az egész világon és itt Magyarországon is, még van bátorság és elköteleződés IGEN-t mondani szerzetesi hármas fogadalomra, az Istennek szentelt tisztaságra, evangéliumi szegénységre és apostoli engedelmességben való életre.

Tete Remis tartományfőnök atya a szentbeszédben kiemelte, hogy mi mint verbiták, a mai sokat nélkülöző világban egy megoldás lehetünk, bárhová is jelöl ki minket a Jó Isten, segítség, támasz és remény, ott is ahol azt már elveszett, vagy elveszni látják. Ezen az ünnepen velünk ünnepeltek az európai JPIC koordinátorok, akik pár napja itt tartanak találkozót Budatétényben, Albert atyával és Marco atyával együtt.

Imádkozzunk együtt Jimson P. James, António Guiomar Kalumbo és Francisco Bastos Manuel testvéreinkért, akik a mai napon megújították egy évre fogadalmaikat. Isten tegye teljessé a jót, amit elkezdett bennetek.

Alex