Isteni Ige Társasága - Societas Verbi Divini
  • Telefon:+36 94 562 208
  • E-mail:verbita@verbita.hu

Fogadalmak megújítása Kőszegen

calendar_today 2017. 11. 22. 14:48

142 éves a Társaságunk a világon

2017. szeptember 8-án a Kisboldogasszony ünnepén, amely a Társaságunk születésnapja, idén 142 éves az Isteni Ige Társasága a világon, öt kispapunk megújította a fogadalmakat egy évre. Egy Magyarországról, ketten Kongóból és ketten Indonéziából.

A szentmise keretében a Provinciális atya, Burbela Gergely SVD, elfogadta a fogadalmakat és Tengan Sebastian SVD atya, a Vasvári plébános a szentbeszédjében hangsúlyozta azt, hogy mennyire fontos megfogalmazni az életünkben - milyen szerzetes akarok lenni és aztán az életében ehhez mindig igazítani kell magunkat, bármilyen körülmények közé helyez minket a Gondviselő Isten.

Imádkozunk fiatal verbitákért, hogy a missziós szerzetesi hivatásukban növekedjenek napról napra!

További hírek

Legyünk a világ világossága és a föld sója – Missziós ünnep Szent József évében

Legyünk a világ világossága és a föld sója – Missziós ünnep Szent József évében

2021. 10. 10.

A missziós vasárnapra – amit idén október 17-én tart az Egyház – készülve rendezték meg a Világmisszió Országos Ünnepét a verbiták budapest-budatétényi rendházának és missziósházának közös udvarán október 9-én, szombaton.

Általános Vizitáció a Verbitáknál

Általános Vizitáció a Verbitáknál

2021. 10. 01.

2021. szeptember 15 és 30 között, P. Peter Dusicka SVD Generális Vizitációt tartott a magyar rendtartományban.

Ima és hűség, mint megtartó erő

Ima és hűség, mint megtartó erő

2021. 09. 13.

Nekünk Verbitáknak, a szeptember 8-i dátum, mindig kettős ünnep, hiszen ezen a napon, az mellet, hogy megünnepeljük a Boldogságos Szűz Mária születésnapját, az Isteni Ige Társasága születésnapját is ünnepeljük. Az ünnepet még felemelkedőbb, ha ezen a napon valamelyik rendtársunk fogadalmakat újít, örökfogadalmakat tesz, vagy esetleg valakinek éppen jubileumi évfordulója van.