Isteni Ige Társasága - Societas Verbi Divini

Az Úrban leld örömöd

calendar_today 2017. 11. 22. 10:09

„Az Úrban leld örömöd, s Ő betölti szíved vágyait” (Zsolt 37,4)

Ez volt a missziós hétvége fő témája, ami 2017. november 09-12 között zajlott Abaújszántón.

Szokás szerint, csütörtök délután érkeztünk meg a községbe. Missziós rózsafüzér közös imádságával kezdtük el a missziós napokat.

Péntek délelőtt egy általános iskolát, egy szakközépiskolát és egy óvodát látogatottunk meg, ahol a fiatalok és gyerekek nagy kíváncsisággal és érdeklődéssel fogadtak bennünket. Délután pedig az idősek otthonába vittük el az örömhírt. Majd este a szentmise után Marco testvér tartott előadást hazájáról, Brazíliáról.

Szombaton a piacra vittük ki az örömhírt, ahol igen jó hangulat kerekedett a közös éneklés és a nyitott beszélgetések által. Ekkor volt lehetőségünk arra, hogy nem csak a templomjárókkal, hanem a község többi lakójával is találkozhassunk. Szombat délután a helyi gyerekekkel fociztunk, majd a plébánia közösségeivel és a görög katolikus testvérekkel találkoztunk.

Vasárnap a záró szentmise keretében Gergely atya megáldotta a missziós kereszt új évszámait, majd közösen hálát adtunk az itt töltött napokért.

Köszönjünk Varga Gábor esperes-plébános atyának, a családoknak - akik befogadtak minket -, és az abaújszántói híveknek, hogy nagy szeretettel fogadtak bennünket. Igazi öröm volt ott lenni.