Hírek

Magyar verbiták örökségének nyomában a Fülöp-szigeteken

Magyarország Manilai Nagykövetsége a Verbita Rend Fülöp-szigeteki Középső Tartományával közösen, az egykor a Fülöp-szigeteken szolgáló magyar verbiták tiszteletére – a járványveszély miatt későbbi időpontban – 2020. június 26-án délután 16 órai kezdettel tartotta meg megemlékezését a Christ the King Mission Seminary-ban található Verbita Temetőben, Quezon Cityben, Manilában.

 

Nyári szünet

A Missziós Titkárság irodája 2020. július 9-19. és augusztus 15-23. között nyári szabadságolások miatt zárva tart. Köszönjük a megértést!

 

Vilmos atya gyémánt misés

Az Isteni Ige Társasága magyar rendtartományát 1990-ben – mondhatni – újraalapító egykori provinciálisa, P. Hirth Vilmos SVD május 26-án ünnepelte papszentelésének 60. évfordulóját.

 

P. Gaál Jenő elköltözött az Úrhoz

Kedves Missziós Barátaink!

P. Gaál Jenő SVD atya temetését a kialakult helyzet miatt szűk körben (csak rendtestvérek jelenlétében) tartjuk, április 3-án, pénteken.  Kérjünk a kedves híveket, hogy otthonról imádkozzanak Jenő atyáért.     

Gyászmisét élőben lehet követni a rend youtube csatornáján pénteken 10 órától.

 

Jobb félni, mint megijedni?

„Szájba áldozás nincs!” Hatalmas táblával áll egy idősebb úr az áldoztató pap mellett a manilai Espiritu Santo-templomban, a Fülöp-szigeteki főváros egyik legszebb és legnagyobb szentélyében. 

 

Világposta

Megjelent a Világposta nyári száma!

 

Istenkereső mozdulatok

Elhivatottsággal jött Magyarországra, a láthatatlan értékekben hisz. Madassery Benvin Sebastian szerint egészséges, boldog életet élni csak közösségben lehet.

 

A béke mint a remény útja: Párbeszéd, megbékélés és ökológiai megtérés

A béke értékes dolog, reményünk tárgya, amelyre az egész emberiség törekszik.

 

Elhunyt Kalló József SVD atya

Az Úr 2019. november 30-án délelőtt 10 óra körül magához szólította. Öleljen magához a mindenható Isten!

 

Ferenc pápa üzenete a 2019. évi missziós világnapra

A Katolikus Egyház 1926 óta minden évben október harmadik vasárnapján, idén október 20-án tartja a misszió világnapját. Ferenc pápa „Megkeresztelve és küldve: Krisztus Egyháza misszióban a világban” címmel írt üzenetet az idei világnapra. Templomainkban a missziókért és a hithirdetőkért imádkozunk ezen a vasárnapon, az összegyűlt perselypénzt pedig az evangelizáció javára fordítják.

 

Oldalak

Feliratkozás Hírek csatornájára