Jubileumi év kezdete Budatétényben

"Élete a mi életünk...

Küldetése a mi küldetésünk..."

 

Ezzel a jubileumi mottóval 2015. szeptember 18-án 17:30-kor párhuzamosan a Szerzetesek Tere rendezvénnyel, a Szerzetesek Évében ünnepi módon kezdtük el a Verbita Centenáriumi évet, a budatétényi Szent István templomban, amely a Názáret Missziósház szomszédságában található.

A Történelmi előadás, amelyet Dr. Révész Éva tartotta nekünk, átfogó rálátást adott a verbita misszióra, 1916-tól a jelenig.

Az ünnepi szentmisén, amelyet Burbela Gergely SVD atya, a magyar rendtartomány Provinciálisa mutatott be kiemelte, hogy legyünk hálásak elsősorban Istennek a verbita misszióért itt Magyarországon.

Ennek a missziónak mai gyümölcse a rendtestvéreink áldozata, akik háború előtt, majd a kommunizmus idején is kitartóak és hűségesek voltak a missziós hivatásukhoz. Azok áldozata is, akik sok-sok év után jöttek vissza az 1990-es évek elején Magyarországra, hogy tovább vigyék, újraélesszék a nehéz idők után a rendtartományt.

Azok áldozata is, akik 2000 után érkeztek már Magyarországra sok-sok nemzetből. Jelenleg harmincegyen vagyunk különböző országokból és nemzetekből.

Janssen Szent Arnold azt mondta: „Szívünk legyen, mint egy oltár, amelyen Isten iránti hálánkat felajánljuk”

A Jubileumi Év hív minket a hálaadásra, mely nem mindig könnyű, de minél nagyobb szenvedéssel jár, annak szilárdabb örömben részesülünk.

Az ünnepen részt vettek a missziós nővérek, barátaink, jótevőink, a missziós imaközösség tagjai és a budatétényi hívek is, akiknek valójában nélkülözhetetlen a segítsége, hogy hatékonyan tudjunk szolgálni a missziós munkában itt Magyarországon.

A szentmise után együtt részt vettünk már a Missziósházunk területén a szeretet agapéban, amely ízletes gulyás levelessel és közös énekléssel folytatódott.  

 

A Jubileumi Év 2016. október 8-áig fog tartani.  Íme, a legfontosabb rendezvények, melyeket szervezünk:

2015. október 10. – Világmisszió Ünnepe, Budatétény

2015. október 17. – Kulturális Napok, Pécs

2016. március 19. – Tudományos Konferencia: Misszió és Európa, Sapientia Főiskola

2016. október 8. – A Jubileumi Év zárása a Világmisszió Ünnepének keretében, Budatétény

Köszönjük mindenkinek az imákat és az adományokat! Szeretettel várunk benneteket a fent említett rendezvényekre is!